Monitor GAMING Q27G4X kombinuje 27palcovou obrazovku s QHD rozlišením s frekvencí 180 Hz

Certifikace VESA DisplayHDR 400 znamená, že monitor Q27G4X umí přijímat signál HDR10 / AOC
Nový monitor AOC GAMING Q27G4X je vybaven panelem Fast IPS s rozlišením QHD (2560 × 1440 pixelů), obnovovací frekvencí 180 Hz, dobou odezvy GtG až 1 ms a disponuje technologií Adaptive-Sync pro zajímavé herní zážitky.

Monitory mohou přežít mnoho jiných komponent počítače, takže výběr herního monitoru, který bude odolný a bude vhodný pro jakoukoli práci, studium nebo hraní her, by měl být základní podmínkou. Monitor AOC GAMING Q27G4X je zajímavým kandidátem díky 27palcovému panelu Fast IPS, který kombinuje dle webu výrobce vysokou přesnost barev a široké pokrytí gamutu s vysokou obnovovací frekvencí 180 Hz a nízkou dobou odezvy až 1 ms GtG. Díky 10bitovému panelu dosahuje monitor širokého gamutu reprodukcí 1,07 miliardy barev.

Certifikace VESA DisplayHDR 400 znamená, že monitor Q27G4X umí přijímat signál HDR10 a reprodukovat obsah HDR, čímž zvyšuje kvalitu hry a obrazu videa díky extra jasu a výrazným barvám. Větší jasnost textu i ostřejší hrany a detaily ve hrách jsou zajištěny díky hustotě pixelů 109 ppi.

Současné mainstreamové grafické procesory jsou již schopny dosáhnout vysoké obnovovací frekvence při rozlišení QHD u většiny současných her, takže si uživatelé mohou vychutnat plynulejší herní zážitek již od prvního dne. Výhoda bohatých a věrných barev se projeví při sledování filmů nebo hraní her, ale také při tvorbě obsahu, jako je lehká úprava obrázků nebo videí při živém vysílání.

Stejně jako nedávno ohlášené Full HD modely 24G4X a 27G4X přichází i QHD model Q27G4X v přepracovaném designu připomínajícím letadlo stealth s výraznými liniemi a trojúhelníkovými tvary, které narušují jinak monotónní rovný povrch.

Základna stojanu je ve srovnání s předchozí inkarnací ještě kompaktnější, proto vyžaduje méně místa na stole a hráčům umožňuje dostatek prostoru pro rychlé a dokonce i nepravidelné pohyby myši při soutěžích na nejvyšší, esportovní úrovni. Díky absenci jasných barevných akcentů monitor krásně zapadne mezi mnoho různých herních sestav.

Designové změny zasáhly nejen jeho vnější plášť, ale i samotné vybavení monitoru. Společnost AGON by AOC vyslyšela zpětnou vazbu svých zákazníků a vybavila monitor lepším a intuitivnějším On-Screen Displayem, který uživatelům umožňuje snadné přizpůsobení zážitku ze sledování.

Další alternativou k ovládání nastavení monitoru a dalších herních periferií AGON by AOC je samozřejmě lehký software AOC G-Menu. Další funkce související s hraním her umocňují herní zážitek. Například nový inteligentní zaměřovací kříž dokáže měnit barvu překrytí zaměřovacího bodu na pozadí, což hráčům umožňuje vidět a mířit na střed, i když ve hře není žádný zaměřovač, a dává hráčům výhodu v soutěžním hraní.

Monitor AOC GAMING Q27G4X se dodává s tříletou zárukou a je již v prodeji za doporučenou maloobchodní cenu 6685 Kč.

Zdroj: AOC

Mohlo by vás zajímat

Reklama